Webinar: Legionella in de energietransitie

Tapwater douche

Legionellapreventie en -bestrijding zijn belangrijke randvoorwaarden binnen de warmtetransitie. Er is een groeiende vraag naar oplossingen voor gebouwisolatie en ruimteverwarming op een lagere temperatuur. Ondertussen zal het aandeel van energieverbruik voor het leveren van warmtapwater in sommige, goed geïsoleerde gebouwen stijgen. Hoe kunnen we warm tapwater opwekken dat aan de legionella-eisen voldoet op een energie-efficiënte en betaalbare manier? Wat voor innovaties zijn er nog nodig? En hoe verhouden deze innovaties zich tot de huidige wetgeving?

LET OP: dit evenement is verplaatst. De nieuwe datum is 9 september 2021.

Ook brengt de warmtetransitie nieuwe uitdagingen voor legionellapreventie met zich mee. Huizen worden steeds beter geïsoleerd en nieuwe leidingen voor het leveren van warmte kunnen de temperaturen in waterleidingen laten stijgen. Hoe kunnen deze problemen worden opgelost?

Tijdens een webinar op donderdag 9 september geven wij antwoord op deze vragen en presenteren wij het kennisdossier “Legionella in de energietransitie.” Dit kennisdossier geeft een overzicht van de legionellawetgeving, huidige preventie en bestrijdingsmethodes, uitdagingen van wetgeving en techniek voor de energietransitie en de rol van innovaties als oplossing voor deze problemen. Dit webinar is met name interessant voor installateurs, fabrikanten, system integrators, innovators en (lokale) overheden.

Programma

Dit evenement zal online plaatsvinden. Na de aftrap zal het kennisdossier gepresenteerd worden. Aan het einde van de sessie is er ruimte om vragen van de deelnemers te behandelen:

Details

Datum en tijd: 9 september 2021,14:00-15:30 uur.

Link naar livestream: Enkele dagen voor aanvang ontvangt u de link voor online deelname en overige informatie. De bijeenkomst wordt opgenomen, dus later terugkijken is ook mogelijk.

Aanmelden