Webinar Groen herstel: Belang van digitalisering voor systeemintegratie

digitalisering

De energietransitie naar een duurzame samenleving vraagt om een enorme inspanning waarin digitalisering een fundamentele rol speelt en er mede voor zorgt dat we op een heel nieuwe manier met energie omgaan. Systeemintegratie is hierbij nodig om de verschillende factoren en actoren van de energietransitie met elkaar te verbinden zodat ze onderling functioneren als één energiesysteem. Systeemintegratie en digitalisering zijn cruciale elementen bij de personeelstekorten die er op dit moment zijn en kunnen een grote rol gaan spelen bij het versnellen van het oplossen van die tekorten.

dinsdag 28 september 2021 van 12:00 uur tot 13:30 uur

Vraagstelling

We gaan van een stand-alone naar een volledig geïntegreerd systeem. Nieuwe modellen en digitale oplossingen moeten worden ontwikkeld en geïmplementeerd, zodat ook het nieuwe energiesysteem robuust, betrouwbaar en betaalbaar is. Welke rol kan digitalisering spelen bij systeemintegratie en wat vraagt dit van het opleiden van mensen?

Keynote spreker

Keynote spreker is Pallas Agterberg (Directeur Strategie Alliander). Zij zal haar visie geven op dit thema en meer vertellen over wat systeemintegratie in de energietransitie is en wat voor rol digitalisering daarbinnen speelt. De voordelen zijn evident en er wordt al jaren over gesproken, maar er valt nog veel meer te halen. Hoe kan dat en welk probleem creëren we als we niks doen?

Praktijkcases

Vervolgens kun je tijdens de werksessies concreet aan de slag met een praktijkcase van 1 van de 4 learning communities. De learning communities zullen in het najaar van start gaan en bieden nog alle ruimte om hierbij aan te haken. Lees hier meer over learning communities of bekijk de onderstaande video.

De diverse tafels zullen plaatsvinden onder begeleiding van:

  • Marten van der Laan - lector systeemintegratie learning community Hanzehogeschool Energiesystemen & Conversie
  • Simone Maase - projectleider learning community Hogeschool van Amsterdam Data, modelleren & digitaliseren
  • Jan Oosting - learning community Hogeschool Arnhem Nijmegen Flexibiliteit
  • Pauline van der Vorm - projectleider learning community TU Delft Smart multi-commodity Energy Systems

Kijk hier voor meer informatie.

 

Meld je hier aan!