Webinar constructieve beperkingen voor zon op dak in utiliteitsbouw

Constructieve beperkingen

In de transitie naar een schone energievoorziening speelt grootschalige opwek van zonnestroom op dak een belangrijke rol. Tegelijkertijd zijn er barrières die ervoor zorgen dat projecten niet altijd van de grond af komen. Netcongestie staat nu volop in de belangstelling als prangend vraagstuk maar ook andere barrières verdienen aandacht! Een daarvan is constructieve beperkingen: daken die niet of in beperkte mate sterk genoeg zijn om het gewicht van een standaard zonnesysteem te dragen. 

Op dinsdag 11 januari 2022 van 14.00 tot 15.00 uur organiseerden wij een webinar over constructieve beperkingen voor zon op dak in utiliteitsbouw. 

Programma

In opdracht van en samenwerking met TKI Urban Energy heeft advieskantoor SYSTEMIQ een landelijk onderzoek uitgevoerd naar constructieve beperkingen binnen utiliteitsbouw. Het doel is om in kaart te brengen hoeveel procent van het Nederlandse grootschalige zon op dak potentieel een vorm van constructieve beperking heeft en welke meerkosten en interventies zijn er nodig zijn om daken met een beperking te ontsluiten.

Tijdens het webinar werden resultaten van het rapport Constructieve beperkingen voor zon op dak in utiliteitsbouw gepresenteerd.

  • Welkom door host Ümit Duman | TKI Urban Energy.
  • Onderzoeksresultaten: Ümit Duman (TKI Urban Energy) en Wouter Vink (SYSTEMIQ) lichten de onderzoeksresultaten toe.
  • Praktijkervaring: Bram Peperzak (TW!ST) deelt zijn ervaring met het onderwerp vanuit de praktijk.

Terugblik

Het webinar is opgenomen. U kijkt het hier terug: