Symposium ‘Het Energiesysteem van 2050 - Zijn we d’r klaar voor?'

Symposium ‘Het Energiesysteem van 2050 - Zijn we d’r klaar voor?'

Aart-Jan de Graaf, lector Meet- en Regeltechniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN),  heeft zich tien jaar lang verdiept in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Daar komt dit jaar een eind aan. Hij geeft het stokje door. 

Op 30 augustus van 12:00 - 17:00 uur vindt het symposium plaats met Aart-Jan de Graaf in de Arnhemse Eusebiuskerk en op het gemeentehuis Arnhem. Het symposium draait niet om de nieuwste technologische innovatie die een bijdrage levert aan de energietransitie. Er worden veel onderwerpen belicht die níet om techno-economische oplossingen draaien. De Graaf wil gasten vooral zélf tot nieuwe inzichten over de energietransitie laten komen. In verschillende presentaties en deelsessies worden mensen daarom uitgedaagd om kritische vragen te stellen over de haalbaarheid van de transitie naar een duurzame energievoorziening, vanuit verschillende invalshoeken.

Zo staat programmadirecteur Systeemintegratie bij de Topsector Energie Mart van Bracht stil bij het ontwerp van het energiesysteem. Gevolgd door Marsha Wagner, programmadirecteur Human Capital Agenda bij de Topsector Energie; zij belicht uitvoering en gaat vooral in op de mensen die nodig zijn om de energietransitie tot een goed einde te brengen. Een ander belangrijk element in de energietransitie is het nemen van beslissingen. Kristel Lammers, directeur van het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie, vertelt vervolgens over haar ervaringen. Tot slot geeft Pallas Agterberg, challenge officer bij Alliander, een presentatie over draagvlak.

 

Aanmelden