Slimme aansturing achter de meter

Ons energiesysteem ondergaat een transitie. We willen meer duurzame energie. We zien verandering in het gebruik van energie door de opkomst van elektrische auto’s en sterke groei van warmtepompen. En we willen dat ons energiesysteem betaalbaar en betrouwbaar blijft. Hoe kunnen we aan al deze wensen en eisen voldoen? De oplossing lijkt flexibiliteit, het nieuwe buzzword. Maar welke eisen worden aan het gebruik van flexibiliteit gesteld? Hoe bied je het aan in de markt? En aan wie? Welke standaarden zijn er? En welke moeten er nog worden ontwikkeld? Hebben gebouwbeheerders en eindgebruikers (energieconsumenten) wel interesse in flexibiliteit?

Als u zich bezighoudt met flexibiliteit in de gebouwde omgeving, dan is onze bijeenkomst over slimme aansturing achter de meter dé gelegenheid waar u uw netwerk kunt verrijken! Tijdens deze bijeenkomst staat centraal hoe flexibiliteit vormgegeven kan worden in de gebouwde omgeving. Hier komt de wereld van gebouwbeheerssystemen, warmtepompen en thuisbatterijen samen met de wereld van aggregators en home-energy-management-systemen. We laten zien wat er al mogelijk is, welke spelers in deze markt actief zijn en welke kansen er nu al voor het grijpen liggen. Ook gaan we in op de ontbrekende puzzelstukjes en nieuwe innovatiemogelijkheden.
 
Graag nodigen wij u uit om met relevante projecten samen te komen om:

  • kennis te delen: wat ligt er, welke vraagstukken zijn wel en nog niet opgelost?
  • De wereld van de gebouwde omgeving en de wereld van flexibiliteit samen te brengen en gezamenlijke business te creëren.
  • Inzichtelijk te maken wat er al mogelijk is en welke spelers hier al actief in zijn.
13:00 uur inloop
13:30-13:45 welkom
13:45-14:45 presentaties:
 
  • Potentie van de warmtepomp voor flexibiliteit door Peter Wagener van BDH
  • Standaarden en protocollen bij het ontsluiten van flexibiliteit door Winifred Roggekamp van Technolution 
  • Flex levert nu al business! Pitches van verschillende bedrijven waaronder iWell, Peeeks en ED.Mij 
14:45-15:15 pauze
15:15-15:30 De rol van woningcorporaties in de energietransitie door Spencer Schols van Bo-Ex
15:30-15:45 De ontsluiting van flexibiliteit van hybride warmtepompen door Roy Roessink
15:45-15:50 Kort overzicht van nationale subsidiemogelijkheden
15:50-16:30 matchmaking
16:30-17:30 borrel

Waar
Auditorium Duurzame Energie Kantoor
Arthur van Schendelstraat 550 in Utrecht

Wanneer
donderdag 25 april aanstaande
van 13:30 - 17:30 uur (13:00 uur inloop)

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via deze link (wij maken hierbij gebruik van het aanmeldingssysteem Eventbrite. Mocht u zich liever via de e-mail willen aanmelden, dan kunt u dat doen via info@tki-urbanenergy.nl). Blijkt u na uw aanmelding toch niet te kunnen komen? Dan kunt u zich weer afmelden via info@tki-urbanenergy.nl.