Save the date! Werkconferentie Topsector Energie ‘de schaalsprong voor de energietransitie’

Op dinsdag 23 november organiseert de Topsector Energie haar jaarlijkse werkconferentie. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Live. Met een aantrekkelijk plenair programma en veel parallelle sessies over al onze verschillende onderwerpen.

Want we willen elkaar weer ontmoeten. Innovatie zit ook in contact tussen mensen. Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals die dan zullen gelden.

En we gaan samen aan de slag. Onder de titel ‘de schaalsprong voor de energietransitie’. Want de energietransitie moet versnellen. Dat is geen nieuws. Innovatie is daarbij onontbeerlijk. Alle signalen zijn, dat ondanks de goede intenties en vele afspraken, er een tandje bij moet.

Het gaat dus om een schaalsprong. Van een warmtepomp in één huis, naar wijken vol warmtepompen, warmtenetten. Hele industriële clusters die overstappen op waterstof en elektriciteit. Mega-investeringen die soms best spannend zijn om te doen.

En dat springen is niet altijd makkelijk. Soms ‘spring’ je in het diepe of weet je niet hoe je zal landen. Dat vraagt om elkaar helpen, en ondersteunen. Ook als er nog veel onzeker is. Want een succesvolle technische innovatie heeft ook een sociale, maatschappelijke, juridische en beleidsmatige innovatieve context.

Daarom staan we in deze werkconferentie stil bij de rol van innovatie bij deze schaalsprong.

Zet de datum alvast in uw agenda. Het programma volgt snel.