Regiobijeenkomst DEI+ innovatie aardgasvrij Zwolle

Op 20 maart 2019 organiseerden wij in Zwolle een regiobijeenkomst over DEI+ Innovaties Aardgasvrij, waar u alles over de regeling kon vernemen en alvast in contact kon komen met mogelijke partijen om een consortium mee te vormen.

Bekijk hier de presentaties
Kom naar de Schrijfdagen!

Op 2 en 3 april en 15 en 16 mei a.s. organiseert TKI Urban Energy in Utrecht speciale 'schrijfdagen', waar partijen met hun consortium kunnen werken aan hun aanvraag voor de regeling DEI+ Innovaties Aardgasvrij. Tijdens zo'n Schrijfdag vinden spreekuren plaats met de adviseurs van TKI Urban Energy, en kunnen partijen samenkomen om te overleggen en geconcentreerd te schrijven aan hun aanvraag. Meer informatie over de Schrijfdagen DEI+ Innovaties Aardgasvrij

Over de regiobijeenkomst op 20 maart

Werkt u aan energie-innovaties om de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij te maken? U kunt dan in aanmerking komen voor de subsidie Demonstratie energie- en klimaatinnovatie (DEI+) innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen. Tijdens drie informatiebijeenkomsten in de regio staat RVO.nl voor u klaar voor uw vragen over de regeling en praktische zaken. TKI Urban Energy ondersteunt geïnteresseerden door hen te informeren over kansrijke projecten en bij het vinden van samenwerkingspartners.
 
Het DEI+-thema innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen, richt zich op experimentele ontwikkeling (pilots) en/of experimenteel onderzoek dat binnen een jaar leidt tot concrete innovaties voor aardgasvrije oplossingen. De oplossingen dienen binnen een jaar na afronding van het project beschikbaar te zijn voor de markt. Geadviseerd wordt om indien mogelijk in uw projectvoorstel aansluiting te zoeken bij gemeenten die werken aan de proeftuinprojecten aardgasvrije wijken.

In tegenstelling tot Programmalijn 0, zoals de regeling vorig jaar werd genoemd, werkt DEI+ volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Dit betekent dat subsidieaanvragen worden gehonoreerd totdat het volledige subsidiebedrag is opgesoupeerd! U kunt uw voorstel vanaf 1 april 2019 t/m 13 augustus 2019 (17.00 uur) indienen. Projectvoorstellen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Wilt u nu meer weten over de regeling, kijk dan alvast op de website van RVO.nl, waar u onder meer een praktische handleiding vindt vol informatie over de regeling.

Locatie en tijd: woensdag 20 maart, 12.30 - 17.30 uur Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, Zwolle 

Over DEI+ Innovaties Aardgasvrij vinden nog twee andere regiobijeenkomsten plaats: op 14 maart in Amsterdam en op 21 maart in Eindhoven.