Online kennissessie: Slimme (inzet van) warmtenetten

Online kennissessies 2021

Vanwege Covid-19 staan de live themamiddagen die Smart Energy NL met en voor haar leden organiseert on hold. Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseren ze een nieuwe reeks online kennissessies.

Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld. Voor wie het leuk vindt, organiseren we na afloop ook een interactieve online borrel. We maken hierbij gebruik van een virtueel verrassende chatdienst.

Er zijn sessies ingepland:

  1. Netcapaciteit: uitdagingen én oplossingen
  2. Innovatieve alternatieve energieopwekking
  3. Waterstof: het ei van Columbus?
  4. Slimme (inzet van) warmtenetten

Meer informatie over het programma vindt u hieronder. U kunt zich via het inschrijfformulier voor één of meerdere sessies inschrijven. Deelname is gratis.

Sessie 4: Slimme (inzet van) warmtenetten

Datum & tijd: woensdag 16 juni 2021 (15u-16u)

  • Inge Albregtse-Wijgerse, Coöperatie De warmteregisseurs‘Duurzame warmte als batterij'
    • In de komende jaren vindt er een enorme verdichtingsopgave plaats door het bouwen van hoge woontorens in bestaande gebieden. WKO met warmtepompen is veelal de gekozen oplossing voor duurzame warmte en koude levering. Dit brengt een hoog benodigd piekvermogen met zich mee en extra druk op het elektriciteitsnet. Is dit om te zetten in een kans?
  • Naam volgt, Provincie Zuid-Holland‘Slimme warmtenetten in de praktijk’
    • In de provincie Zuid-Holland zijn meerdere initiatieven gestart voor het realiseren van slimme warmtenetten. Tijdens deze presentatie wordt de realisatie van slimme warmtenetten in Schiedam en Gorinchem toegelicht. Wat kunnen we van de projecten leren?