Online kennissessie: 'Netcapaciteit: uitdagingen én oplossingen'

Online kennissessies 2021

Vanwege Covid-19 staan de live themamiddagen die Smart Energy NL met en voor haar leden organiseert on hold. Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseren ze een nieuwe reeks online kennissessies.

Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld. Voor wie het leuk vindt, organiseren we na afloop ook een interactieve online borrel. We maken hierbij gebruik van een virtueel verrassende chatdienst.

Er zijn sessies ingepland:

 1. Netcapaciteit: uitdagingen én oplossingen
 2. Innovatieve alternatieve energieopwekking
 3. Waterstof: het ei van Columbus?
 4. Slimme (inzet van) warmtenetten

Meer informatie over het programma vindt u hieronder. U kunt zich via het inschrijfformulier voor één of meerdere sessies inschrijven. Deelname is gratis.

Sessie 1: Netcapaciteit: uitdagingen én oplossingen

Datum & tijd: woensdag 10 maart 2021 (15u-16u)

 • Rik Luiten, Smart Energy NL, inleiding en introductie sprekers
 • Patrick Groenewoud, Krado, ‘Netcapaciteit in Nederland'

  • Welke uitdagingen staan netbeheerders te wachten op het gebied van netcapaciteit? En aan welke oplossingen werken ze? Tijdens deze presentatie geeft Patrick antwoord op deze vragen! Hij maakt hierbij dankbaar gebruik van zijn ervaringen bij diverse netbeheerders in afgelopen jaren.
 • Rob Jacobs, L'orèl Consultancy, 'Slimmer gebruik van energie'
  • L’orèl helpt mkb-bedrijven zo in te richten dat er zo weinig mogelijk energie wordt verbruikt en energieopwekking en afname zodanig op elkaar afgestemd worden dat zoveel mogelijk opgewekte energie zelf wordt gebruiken. Rob deelt met u zijn ervaringen uit de praktijk.
 • Haike van de Vegte, ;Firan (Alliander), 'Energy hubs: hoe werkt het en wat levert het op?'

  • Energy hubs maken slimme combinaties tussen de opwek, de opslag en het verbruik van duurzame energie. Onafhankelijk van het gereguleerde elektriciteitsnet ontstaat dan een verbinding tussen zon- en windenergie, waterstof en/of warmte. Energy hubs leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de netcapaciteit. Haike vertelt u graag meer.