Online Kennissessie: Hobbels en kansen van gelijkspanning

Online kennissessie

Met enige regelmaat organiseert Smart Energy NL online kennissessies. Een sessie duurt een uur. Twee sprekers met kennis van zaken verzorgen een presentatie en daarna is er veel ruimte voor het stellen van vragen. 

Hobbels en kansen van gelijkspanning

Met de groei van duurzame elektrische opwek en de elektrificering van ons energiegebruik is vermogenselectronica een steeds grotere rol aan het spelen in onze energievoorziening. Een van de grote eigenschappen van deze elektronica is het gebruik van gelijkspanning. Wat is de potentie en de huidige status van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie?

  • Wilfred Akerboom, CityTec, 'Praktijkervaring met gelijkspanning in de openbare verplichtingswereld'

Het omzetten van wisselspanning naar gelijkspanning kost energie. Direct gebruik maken van gelijkspanning leidt tot een efficiënter gebruik van energie en grondstoffen, meer capaciteit in het elektriciteitsnet en een mogelijkheid voor een betere beveiliging. In de openbare verlichtingswereld wordt dit al veel in de praktijk gebracht. Wat zijn de ervaringen en consequenties die hierbij zijn opgedaan en wat kan gelijkspanning betekenen voor het reguliere elektriciteitsnet?

Informatie

Deelname is gratis.

Onderwerp: Hobbels en kansen van gelijkspanning

Datum & starttijd: woensdag 25 november (16u)

Aanmelden: Onderaan deze pagina