Masterclass 'Van het aardgas af... Hoe dan?'

Masterclass 'Van het aardgas af... Hoe dan?'
-

Nederland moet ‘van het gas af’ en snel zal blijken hoe dit streven gerealiseerd moet worden.

Bent u een manager, professional of beleidsmaker die de energietransitie vorm gaat geven voor uw bedrijf of organisatie? Werkt u aan projecten en beleid rondom ’van het gas af’, bijvoorbeeld in sectoren als nutsbedrijven, overheid, industrie, bouw, of vastgoed? En wilt u weten wat de gevolgen van de plannen en maatregelen zijn en hoe u daarop in kunt spelen?

Tijdens de tweedaagse UGBS-masterclass 'Van het aardgas af... Hoe dan?' leert u alle ins en outs. Bijzonder is dat alle vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief in de masterclass terugkomen: zowel economisch, juridisch, technisch, politiek als met name ook gedragskundig.

De docenten van deze masterclass zijn onder meer prof. dr. Machiel Mulder, hoogleraar Regulering van Energiemarkten en directeur van het Centre for Energy Economics Research (CEER) en prof. dr. Catrinus Jepma, honorair hoogleraar Energie en Duurzaamheid bij de Rijksuniversiteit van Groningen.

Na het volgen van deze masterclass weet u o.a. welke maatregelen binnen het klimaatakkoord moeten bijdragen aan een aardgasvrij Nederland en wat de consequenties hiervan zijn voor woningen en bedrijven, welke duurzame alternatieven er zijn om in de energievraag te kunnen voorzien, welke rol overheden en individuen (kunnen) spelen in het realiseren van de doelstellingen van het klimaatakkoord, en wat de rol en mogelijkheden zijn voor uw eigen organisatie binnen de energietransitie.

Thema's die onder meer aan de orde komen zijn:

  • Wat houdt ‘van het gas af’ nu precies in
  • Energievraag woningen en bedrijven
  • Alternatieven voor ‘natural gas’
  • Potentie van warmte
  • Potentie van duurzame elektriciteit
  • Gedragsbeïnvloeding van mensen
  • Beleidsmogelijkheden

Details