Kickoff Innovatietraject Renovatie bij Mutatie (Mureno)

MURENO

Heeft u belangstelling voor de ervaringen en aanpak van een renovatiestroom van huurwoningen die leegkomen? Volg dan het kickoff webinar.

Over dit evenement

Renoveren bij mutatie, ook bekend onder de naam Mureno is voor woningcorporaties dé oplossing om huurwoningen bij mutatie te renoveren. De Mureno-methodiek ontzorgt woningcorporaties van initiatieffase tot opleverfase en is acht tot elf procent goedkoper dan renoveren bij een projectmatige aanpak.

Daarmee is Mureno direct ook het antwoord voor woningcorporaties die worstelen met de vraag hoe zij hun woningbezit tussen koopwoningen gaan verduurzamen. Tijdens mutatiemomenten kunnen ook deze huurwoningen immers efficiënt worden aangepakt. Gemiddeld behoren 6-8% van het totale corporatiebezit jaarlijks tot de zogenaamde mutatiewoningen. Voor geheel Nederland hebben we het dan over ruim 130.000 woningen die bij mutatie naar betere, duurzame en comfortabele huizen kunnen worden gerenoveerd.

Het komend jaar gaat de COP (Community of Practice) zich richten op het Mureno-concept door in de huidige- en lopende aanpak een aantal interventies te doen en daarnaast een aantal innovatiedoelstellingen te benoemen. Voor het gemak noemen we deze aanpak Mureno2050-release 1.0.

KICKOFF Webinair: Renoveren bij mutatie (Mureno), start van de Versnellingstudio

Donderdag 8 april 2021 | 9:30-11:00 uur

Online via Zoom

U ontvangt na inschrijving (na enkele dagen) een webinair link en instructies. Indien toch nog vragen? Graag een bericht naar @email.

 

Aanmelden