Inspiratietours CO₂-reductie industrie 2021 – Nieuwe businessmodellen (webinar)

inspiratietours

Op 23 maart tussen 15:00 en 16:30 organiseren de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) één van de online inspiratietours over demogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. U kunt in totaal 5 inspiratietours online bijwonen over verschillende technieken en thema’s.

Inhoud webinar 23 maart

De klimaatuitdagingen jagen niet alleen technische innovaties aan. Ze leiden ook tot nieuwe partners en businessmodellen. Deze maken het mogelijk de CO2-uitstoot in de industrie(keten) te verminderen. Laat u inspireren met aansprekende voorbeelden van onder meer Eneco, Engie en Global Green. Maak afspraken binnen uw keten. Sluit een full service contract af. Met deze totaaloplossing vermindert u nog meer CO2-uitstoot.

In een duopresentatie laten Vincent Doedee (Heerema Marine Contractors) en Eric van Herel (Eneco) zien hoe elektrificatie van de industrie vorm krijgt op de Landtong Rozenburg. Zij vertellen welke factoren bepalend zijn geweest voor de succesvolle ontwikkeling van hun project. Samen met Havenbedrijf Rotterdam bouwen zij een 20MW-aansluiting. Ze doen dat tussen de Eneco windmolens op de Landtong en de enorme offshore kraanschepen van Heerema.

Ruud Vleugels van Engie laat zien hoe duurzaam opgewekte utilities energie leveren aan de Brainport Industries Campus (BIC). Dat kan zelfs gasloos kan. Vleugels: "Met een beetje ondernemerschap en de juiste partners kom je al een heel eind."

Benoit van Beeck Calkoen van Global Green laat zien hoe u 15-50% energiebesparing behaalt. Hij vertelt meer over hun businessmodel. Daarin doorbreken urgentie, kennis en kapitaal samen de barrières.

Meer informatie en registratie