Innovatiewerkbezoek Energietransitie in Berlijn en Potsdam

-

Wilt u zich informeren over innovaties en actuele inzichten op gebied van energietransitie, bestaande contacten uitbreiden of samenwerken met Duitse partijen op gebied van onderzoek en innovatie? Ga dan mee met het innovatiewerkbezoek op het gebied van energietransitie naar Potsdam en Berlijn, georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Berlijn.

Het innovatiewerkbezoek loopt parallel aan het werkbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen aan de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg van 20 tot en met 22 mei. Zij zullen aanwezig zijn bij een van de programmaonderdelen van het innovatiewerkbezoek.

Voor wie?
Bij het bezoek staan de energietransitie en de aarde centraal: Hoe kan de aarde op een veilige en duurzame manier worden benut voor de energietransitie, bijv. voor winning van warmte en voor opslag van energie? En hoe beïnvloedt de energietransitie de aarde als systeem?

Deelname aan deze delegatie staat open voor kennisinstellingen, bedrijven, overheden en andere organisaties die actief zijn op een of meerdere van de volgende gebieden:

  • Geothermie
  • Ondergrondse opslag van energie (zoals waterstof), CO2 en warmte/koude
  • Klimaatonderzoek: w.o. Tipping points en klimaatextremen
  • Transformatiepaden en beleidsinstrumenten voor de de-carbonisatie van het energiesysteem

Programma

Wat biedt dit innovatiewerkbezoek u?
Deelnemen aan dit innovatiewerkbezoek geeft u de gelegenheid om in contact te komen met Duitse vooraanstaande kennisinstellingen zoals het German Research Center for Geosciences (GFZ) en het Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK).

Daarnaast bezoekt u relevante innovatieve projecten en bedrijven in Duitsland en krijgt u een goed beeld van de aanpak voor de energietransitie in deze regio.

Meer informatie
Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 26 april, via dit formulier.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Maria van Delft Senior Adviseur voor Innovatie, Technologie en Wetenschap Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Berlijn @email