InnovatieExpo 2021

Op 8 april 2021 is het zover: dan komt hét innovatienetwerk van Nederland samen. Meld u nu aan voor de InnovatieExpo 2021!

Bent u benieuwd welke innovaties Nederland in huis heeft voor energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit? Laat u creativiteit prikkelen en ontmoet toonaangevende innovators, bewindspersonen en jong talent.

Ontmoet de innovators

Loop virtueel over de online beursvloer van de InnovatieExpo. Ga in gesprek met meer dan 60 grote en kleine innovators. Ontmoet exposanten zoals Ioniqa, Kaumera, RAW paints, Zenid en Waterweg. Kom erachter hoe zij het verschil maken in de circulaire economie, energietransitie, verstedelijking & mobiliteit.

Wilt u weten hoe u zelf een innovatie versnelt? En het brede palet van innovaties op de Expo in vogelvlucht meekrijgen? Laat u dan op 8 april onder bezielende leiding van een showmaster en innovatie-expert meevoeren in de Innovatieparade. Ontdek in deze wervelende, interactieve parade welke innovaties u op de Expo vindt. In bijdragen van 30 minuten komt u erachter hoe ze bijdragen aan de opgaven waar we voor staan.

Lezingen en talkshows

Mariana Mazzucato is een van de meest invloedrijke economen ter wereld. Hij schetst nieuwe ideeën tijdens de keynote lezingen met innovatieve sprekers. Hoe realiseren we onze duurzame en circulaire ambities voor 2030? Cora van Nieuwenhuizen, Mona Keijzer en Stientje van Veldhoven en vele anderen praten hierover tijdens de talkshows. Ze geven inzicht in de innovatieve oplossingen die we daarvoor moeten opschalen.

In de talkshow 'The Courage Club - Circular Economy' pakken we de kern van de circulaire zaak vast. We doen dat met sprekers als Roald Laperre en Harald Tepper. In een open en moedig gesprek maken we de systeemtransitie inzichtelijk. Welke doorbraken zijn nodig voor een kansrijke ontwikkeling naar de circulaire economie in 2050? Waar zit de circulaire pijn, wat is het medicijn en wat zijn de gevolgen?

Werksessies

Laat u inspireren bij een van de vele werksessies over onderwerpen als:

  • Micromobiliteit
  • De kracht van sociale innovatie
  • Water als circulaire bron voor duurzame energie

Welke rol waterstof speelt in onze toekomstige energievoorziening? Leer van experts zoals hoogleraar Ad van Wijk en Scenarist Jeremy Bentham

Woon de Brainpowersessie bij. Ontdek met vragen uit de praktijk wat er nodig is om als circulaire innovator te concurreren. in een markt die China overspoelt met goedkope spullen.

Kom erachter hoe we tot een Systeemverandering in de landbouw komen. Of neem eens een kijkje in de wereld van circulair, conceptueel en biobased bouwen.

Jongeren

Kijk mee naar het Jonge Innovators kanaal. Raak onder de indruk van de creatieve ideeën van jong innoverend Nederland. Achter de schermen zijn groepen jongeren druk bezig om innovatieve oplossingen te verzinnen voor de maatschappelijke opgaven. Ze presenteren hun innovaties op 8 april. Daarnaast is er ook een Hackathon en we zetten jonge exposanten in de spotlight.

En verder…

Ga mee op Innovatiewandeling en ontdek de mysteries van het Plofbos. Test uw kennis met de InnovatieQuiz of doe mee aan een van de tientallen andere sessies.

Meld u nu aan

U meldt zich aan op www.innovatieexpo2021.nl.

Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

Meer informatie

Flyer