The Hydrogen Delta Day

Hydrogen Delta Day

In de Lasloods in Vlissingen zal op maandag 25 november 2019 van 13.00 tot 17.30 uur The Hydrogen Delta Day worden gehouden. Minister Eric Wiebes van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft toegezegd als gastspreker te zullen optreden en mogelijk zal ook de kersverse Vlaamse minister van klimaat Zuhal Demir aanwezig zijn. 
 
Smart Delta Resources, bedrijven, North Sea Port, onderwijs- en kennisinstellingen en de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen heten deelnemers aan dit event van harte welkom in één van de grootste waterstofregio’s van Europa, waar voor verdere verduurzaming van de grootschalige procesindustrie wordt ingezet op blauwe en groene waterstof als grondstof.
 
Deze middag worden plannen gepresenteerd waarmee de Delta regio koploper wil blijven op het gebied van industriële waterstof. Momenteel wordt meer dan 50 % van de in Nederland geproduceerde waterstof verbruikt in de Zeeuwse industrie. De grote vraag naar waterstof, het potentiële waterstofaanbod bij bedrijven, de nabijheid van grootschalige windparken op zee en de al bestaande waterstofinfrastructuur maken de regio een zeer geschikte locatie voor het plaatsen van elektrolysers en de verdere uitrol van een waterstofnet.
 
De deelnemers aan deze dag worden meegenomen  in een gevarieerd programma met prominente sprekers uit Nederland, Vlaanderen en de EU en interactieve discussies over het enorme potentieel van (groene) waterstof.

Meer info