Human Capital High Impact inspiratie-event

Op 22 oktober 2021 organiseert Holland High Tech een Human Capital High Impact inspiratie-event met als doel het belang van leren en werken in techniek en technologie, met name voor meisjes, uit te dragen en te komen tot samenwerking en verdere acties.

Een onderdeel van het programma is een hackathon met hackers uit bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. Zij gaan op zoek naar doorbraken om meer meisjes en vrouwen voor de technische sector te behouden. De hackers zullen van informatie worden voorzien door diverse aanwezige experts. Wil je als hacker bijdragen aan het realiseren van een structurele doorbraak voor het aantrekken en behouden van vrouwen en meisjes in technische sectoren? Meld je dan voor 8 oktober 2021 aan.

Hackathon: hackers aan zet ‘Hacking Women into Tech’

De vraag lijkt simpel: hoe krijgen wij meer vrouwen en meiden geïnteresseerd in techniek? Tijdens deze hackathon gaan acht teams van vier deelnemers vanuit bedrijfsleven, onderwijs (studenten/leerlingen en opleiders) en publieke organisaties de uitdaging aan om doorbraken te vinden voor het aantrekken en behouden van meer meiden en vrouwen voor de technische (top) sectoren in Nederland. Dit is vanzelfsprekend een zeer actueel thema waarop jij, door je deelname, direct invloed kunt uitoefenen. Je krijgt hierbij ondersteuning van hackathon-experts en experts op het thema vrouwen en techniek. Jouw expertise en ervaring zijn essentieel om samen met jouw hackers-team het beste plan op te leveren.  

Leuk feit: Je ontmoet deze dag minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Zij is een deel van de hackathon aanwezig en gaat ook zelf aan de slag tijdens de hackathon.

Programma

  • 09:30 - 15:30 Hackathon
  • 15:30 - 15:45 Pauze
  • 15:45 - 17:30 Interactieve bijeenkomst met Dragons Den, inspirerende spreker Chantal Schinkels, pitches Hackathon en acties voor de toekomst
  • 17:30 - 18:00 Informele afsluiting

De organisatie

De organisatie van dit event ligt in handen van het team van Human Capital Agenda Topsectoren in samenwerking met Holland High Tech (Topsector High Tech Systemen en Materialen). Deze dag voor Meer vrouwen in techniek vindt plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Details

Datum en tijd: 22 oktober 2021, 09:00 - 18:00 uur.

Heeft u interesse? Registreer dan voor 8 oktober 2021 uw gegevens via onderstaande link.

Registreren