Groen herstel: dankzij of ondanks de pps-en?

Hoe komen we aan voldoende goed geschoolde professionals voor de energiesector? Hebben zij de kennis en kunde om de nieuwste klimaat neutrale innovaties te installeren, onderhouden en repareren? Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven zijn hiervoor aan zet. We houden hierover op 4 november een interactieve powersessie!

Je telefoon opladen met groene stroom afkomstig van een windmolen? De komende jaren moet Nederland en de rest van de wereld overschakelen naar duurzame energiebronnen. We gaan daarmee klimaatverandering tegen. De innovaties die we binnen de energiesector doen, bieden veel kansen om vaart te zetten achter de energietransitie.

We gaan kijken hoe we met de pps-en (Publiek-Private Samenwerkingen) uit het Katapultnetwerk bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van 2030. Dit doen we als aanvulling op de inhoud.Tijdens deze sessie zal:

  • Marsha Wagner, de programma directeur Human Capital van de Topsector Energie, ons bijpraten over actuele landelijke beleidsstrategieën;
  • vertelt John Leeman namens Zeeland hoe zij een centrum voor Innovatief Vakmanschap Wind op Zee bouwen;
  • en delen we de highlights uit een recent gepubliceerd rapport. Hierin staat binnen welke beroepsgroepen en sectoren we de juiste mensen vinden voor veelgevraagde functies binnen de energiesector.

Deze sessie is onderdeel van de Katapultweek. Meer informatie over de week en meer inspirerende sessies vindt u op www.wijzijnkatapult.nl/katapultdag.

Tijd en locatie

  • Datum: 4 november
  • 14.45 – 15.45 uur online

Aanmelden

Meld u aan via dit aanmeldformulier.