Enpuls Challenge zoekt oplossingen voor nieuwe energie

Een goed energie-idee? Enpuls daagt u uit!

Na de succesvolle Flex Challenge in 2018, daagt Enpuls dit voorjaar met de Enpuls Challenge opnieuw partijen uit om dé oplossing voor nieuwe energie te bedenken. Enpuls zoekt naar een baanbrekende oplossing die bijdraagt aan het halveren van de CO2-uitstoot in 2030. Professionals, startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, studenten en kennisinstituten die de uitdaging aangaan, kunnen tussen 15 maart en 30 april hun  product, dienst, instrument, organisatie of ander briljant concept indienen op één van de vier thema’s.

Vorig jaar was de challenge gericht op flexibiliteit binnen de energietransitie, dit jaar zoekt Enpuls naar oplossingen binnen vier categorieën die refereren naar het klimaatakkoord:

  1. Duurzame energieproductie: Hoe kan 50 gigawatt aan weersafhankelijke energieproductie worden geïntegreerd in het energiesysteem?
  2. Duurzame mobiliteit: Hoe kunnen we de mobiliteitsbehoefte van de consument en het bijbehorende energiesysteem, verduurzamen en verbeteren tegen een eerlijke prijs?
  3. Duurzame warmtevoorziening: Hoe kunnen we Nederland er warm bij laten zitten, nu en in de toekomst?
  4. Rol van gemeenten in de energietransitie: Hoe kunnen we gemeenten helpen om hun centrale rol in de energietransitie te pakken?

Het winnende idee kan rekenen op uitgebreide ondersteuning van Enpuls bij het realiseren ervan.

Meer informatie: https://www.enpuls.nl/enpuls-challenge

EnpulsChallenge.png