De toekomst van tijdelijke stroomvoorziening: beschikbaar, betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam

Wilt u afscheid nemen van fossiele brandstoffen en duurzamer in uw tijdelijke energiebehoefte voorzien? Wilt u dat uw bouw niet meer stil wordt gelegd i.v.m. de stikstofcrisis? Of wilt u als festival kunnen voldoen aan de steeds strengere regelgeving van gemeentes? En wilt u geleidelijk omschakelen van dieselaggregaten naar nieuwe oplossingen zoals batterijsystemen zonder dat het veel meer geld kost?

Op 13 februari organiseert TKI Urban Energy een evenement waar u uitgebreid kunt kennismaken met innovatieve bedrijven uit de energiesector. U wordt helemaal bijgepraat over wat er al mogelijk is, welke spelers in deze markt actief zijn en welke kansen er nu al voor het grijpen liggen. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden om andere deelnemers te leren kennen en het gesprek aan te gaan met festivalorganisatoren, vertegenwoordigers uit de woning- & utiliteitsbouw en lokale overheden. Graag nodigen wij u uit om partijen te ontmoeten met innovatieve koplopers in de energiesector, gezamenlijke business te creëren en kennis hierover uit te wisselen! 

Wat zijn de grootste uitdagingen in de verduurzaming van tijdelijke stroomvoorziening? Welke oplossingsrichtingen zijn beschikbaar? Wat is laaghangend fruit? En waar zoeken we nog naar oplossingen?

Programma:

Tijd

Onderdeel

Spreker

13.00

Ontvangst

 

13.30

Verduurzaming energiesysteem – strategieën voor verduurzaming (tijdelijke) energievraag binnen de gebouwde omgeving

Maarten de Vries (TKI Urban Energy)

13.40

De leefbare gemeente – de visie van gemeente Utrecht op het creëren van een leefbare en duurzame stad mét ruimte voor festivals en bouw

Michel Winkelman (gemeente Utrecht)

13.55

Verduurzaming festivals en bouw in de praktijk – praktijkvoorbeelden van slimme stroomplannen, efficiënte aansturing en alternatieven voor aggregaten

Paul Schurink (ZAP Concepts)

14.20

Clean event power – de energievoorziening op 10kV middenspanning voor evenementen in Alkmaar en de voorbereiding voor ditzelfde principe voor festival Mysteryland

Frank Bult (Ecovolt)

14.40

Pauze

 

15.10

On-grid vs off-grid – welke mogelijkheden biedt bestaande elektriciteitsinfrastructuur voor tijdelijke stroomvoorziening? Wanneer is eigen stroomvoorziening nodig? En kan je deze twee opties ook combineren?

Maarten Hektor (Involtum)

15.30

Pitches met innovatieve oplossingen:

- De Big Battery Box en andere oplossingen

- Monitoring als stap naar efficiënt energiegebruik

- Pop-up power: draagbare batterijsystemen

- Lokaal biogas als duurzame energiebron

- Mobiele batterijsystemen voor festivals en bouw

Door de volgende bedrijven:

- Frank van den Hoek (Bredenoord)

- Bart van Loon (WeMeasure)

- Koen Olieslagers (Wattsun)

- Jan Willem Eising (Gashouders)

- Anna van Nunen (Greener Power Solutions)

16.05

Kansen voor innovatie – welke innovatiebehoefte bestaat bij de aanwezigen? Welke mogelijkheden biedt de Topsector Energie voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten?

Maarten de Vries (TKI Urban Energy)

16.10

Matchmaking

 

17.00

Netwerkborrel

 

 

Praktische informatie:

De Zilveren Vosch, Plompetorengracht 3, 3512 CA Utrecht

13 februari 2020

 

Meld u nu aan

U kunt zich aanmelden door hier te klikken.

 

We hopen u de hand te schudden op 13 februari.