De Businesscase van zonnewarmte

Hoe ziet de businesscase van verschillende zonnewarmteconfiguraties eruit? Op zowel individueel als collectief niveau? Hoe verhouden zonthermische systemen zich qua kosten en duurzaamheid, ten opzichte van de meest voor de hand liggende aardgasvrije concurrerende systemen? En welke rol speelt de mogelijkheid van salderen?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en TKI Urban Energy hebben TNO gevraagd dit te onderzoeken. Op woensdagmiddag 5 oktober presenteren Corry de Keizer en Luuk Beurskens (beide van TNO) de resultaten van deze studie. Dit onderzoek volgt op de Aanzet tot een Routekaart Zonnewarmte uit 2020, en legt de nieuwste inzichten bloot in de kostencomponenten van zonnewarmteconfiguraties in relatie tot andere duurzame technieken. Zowel individuele zonnewarmtesystemen (voor woningen en utiliteitsgebouwen) als collectieve systemen voor wijken worden hierin meegenomen.

Wanneer en waar

Dit webinar is digitaal en vindt plaats op 5 oktober 2022 tussen 15:00-16:30 uur.

Voor wie

Voor alle geïnteresseerden in de toepassing van individuele of collectieve zonnewarmtesystemen zoals: aanbieders, (energie)adviseurs, woningcorporaties, gebouweigenaren, installateurs, warmtenetontwikkelaars, systeemontwerpers, publieksvoorlichters, energie-experts bij gemeentes en energie-experts die RES'en opstellen en uitvoeren.

Inschrijven

Via de onderstaande link schrijf je je in voor het webinar. Een dag voor het event ontvang je de link naar de uitzending.

Aanmelden