DC Education Symposium

Ik maak nu kabelberekeningen voor AC. Hoe werkt dat voor DC? In AC dooft de vlamboog door de 0-doorgang. Hoe beveilig ik dat actief en passief met DC? Hoe borg ik selectiviteit en gelijktijdigheid in DC ringleidingen? Is er Power quality in DC?

Herkent u dit soort vragen, dan is dit symposium voor u!

De aanleiding om dit symposium te organiseren is tweeledig:  

  • De Haagse Hogeschool is initiatiefnemer en coördinator van het DCT-REES project. In dat project wordt met 14 Europese partners en met Zuid-Afrika onderwijsmateriaal voor opleidingen elektrotechniek met als specialisatie gelijkspanning en vermogenselektronica ontwikkeld op Bachelor en Masterniveau. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ Programma van de EU.

.

  • De heeft onlangs een werkgroep onderwijs opgericht. Doel van deze werkgroep is onderwijsmateriaal rondom gelijkspanning op LBO, MBO en HBO niveau te ontwikkelen. Dit zowel voor het reguliere onderwijs als voor bedrijfsopleidingen.

Waarom dan nu dit symposium? Als onderdeel van DCT-REES project komen er deze zomer in totaal 22 Zuid-Afrikaanse studenten naar Nederland om kennis te maken met verschillende projecten waarin de nieuwe actieve DC technologie wordt toegepast. In deze projecten werken kennisinstellingen en bedrijven samen. De studenten kunnen kennis en ervaring mee nemen naar Zuid-Afrika. De leerervaring van deze studenten zal tijdens het symposium ook aan bod komen
 
Tijdens het “DC Education Symposium” zullen verschillende partijen uit het bedrijfsleven toelichten wat ze op dit moment missen aan DC kennis bij schoolverlaters. Aan de hand daarvan wordt u uitgenodigd om op speelse wijze mee te praten over de wenselijke en noodzakelijke aanpassing in het onderwijs en om de werkgroep dc onderwijs een zet in de goede richting te geven.
 
Details

26 juni 2019
14.00 - 18.00uDe Haagse Hogeschool (vestiging Delft, Rotterdamseweg 137, Delft)

Aanmelding

Vanaf 1 juni kunt u zich aanmelden voor dit symposium. Uw interesse hiervoor kunt u aangeven per e-mail: @email