Cyber security in het urban energy domein

"De energiesector is het populairste doelwit bij cyberaanvallen” zo berichtte het CBS afgelopen najaar. Cyberaanvallen zullen de komende jaren alleen maar in aantal en ernst toenemen. Reden genoeg voor Topsector Energie (TSE) en TKI Urban Energy om het onderwerp hoog op de agenda te plaatsen.

Graag nodigen wij u uit voor bij de bijeenkomst ‘Cyber Security toepassing in het urban energy domein’. Een initiatief van TKI Urban Energy en Topsector Energie.

Programma

Tijdens deze bijeenkomst schetsen we hoe cyber security in andere sectoren is opgepakt en wat er speelt op nationaal en Europees niveau. Vervolgens wordt er ingegaan op cyber security by design in het urban energy domein. Ook gaan wij met u in gesprek over de grootste uitdagingen zodat wij samen met de sector oplossingen vinden. Er is voldoende ruimte in het programma om te netwerken en van gedachten te wisselen.

Voor wie?

Ontwikkelaars van slimme producten en diensten in het urban energy domein

Datum en locatie

Dinsdagmiddag 3 april van 13.00 uur tot 17.30 uur bij RVO in Den Haag, Prinses Beatrixlaan 2, 2595 AL Den Haag (locatie goed bereikbaar met OV), ontvangst met eenvoudige lunch vanaf 12.30 uur.

Aanmelden

Meld u hier aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf tijdig in en mis deze bijeenkomst niet.

Meer weten?

Om partijen in haar netwerk op weg te helpen cyber security een vast onderdeel van het ontwerpproces te maken, heeft TKI Urban Energy in 2017 de “Handreiking cyber security voor smart energy” laten opstellen. Ter illustratie zijn voorbeelden van een HEMS (home energy management system) en een transformatorhuis opgenomen – waarbij systematisch risico’s en maatregelen zijn uitgewerkt. Deze documenten zijn gepubliceerd als onderdeel van een kennisdossier.