Cleantechmissie naar Boston

-

 

Bent u een cleantechondernemer met een innovatieve technologie, gerelateerd aan energiesystemen of duurzaam bouwen? En wilt u zakenpartners aan de Amerikaanse oostkust ontmoeten? Meld u dan aan voor de missie naar Boston, koploper in de VS als het gaat om de voorbereiding van de gevolgen van klimaatverandering en het verlagen van de CO2-uitstoot.

Boston is vier jaar geleden uitgeroepen tot de meest energiezuinige stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Change. Aangezien (niet)woongebouwen in Boston de bron zijn van 70% van de uitstoot van broeikasgassen, zijn infrastructuur en bouwen een belangrijk aandachtspunt bij het aanpakken van de klimaat- en emissieproblemen van de stad. Het ecosysteem in Boston en de staat Massachusetts dragen bij aan gunstige omstandigheden om innovaties door te voeren. Kortom, kansen zijn er in Boston genoeg.

Ontwikkelt u innovatieve technologieën in relatie tot energiesystemen of duurzaam bouwen, bijvoorbeeld in de gebouwautomatisering, circulaire bouwmaterialen, energiebesparende installatietechniek of energieopslagsystemen? Reis dan van 17 tot 20 september met FME, InnovationQuarter en RVO.nl mee om ook uw technologie voor een energie-efficiënte en duurzame gebouwde omgeving aan de oostkust van de Verenigde Staten te introduceren. Partijen als Saint Gobain, MIT en Greentown Labs kijken er naar uit Nederlandse bedrijven en hun oplossingen te leren kennen. Meer informatie: zie link