Evenementen

Following up on the Plenary Progress Meeting in June we are delighted to invite you to the next Plenary Progress Meeting #2
Met de transitie naar een circulaire maakindustrie kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen en aan de duurzame groei van de Nederlandse economie. Niet onbelangrijk, het brengt ook kansen met zich mee voor ondernemers.
-
Op 24 november en op 8 december nodigt NWO deskundigen uit op het gebied van binnenvaart en scheepvaart om samen te werken in onderzoek. De toekomstige publiek-private consortia gaan onderzoek doen naar zero-emissie binnenvaart en emissieloze, circulaire scheepvaart.
Bent u actief in de energiesector, met name waterstof? En wilt u op dit gebied de markten verkennen van Colombia, Chili, Uruguay, Argentinië, Mexico en Panama? Meld u dan aan voor dit online evenement op 9 december.
10:00-15:45 - In volgende editie van het symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’ van Agentschap Telecom kunt u deelnemen aan 5 online webinars. Alle 5 hebben ze te maken hebben met het thema van die dag: energietransitie en de afhankelijkheid van digitale ecosystemen.
De Nederlandse industrie draait van oudsher op een combinatie van aardgas en restgassen. Om de industrie te verduurzamen, moet er veel veranderen. De elektrificatie van de maatschappij en de industrie neemt exponentieel toe.
Hoe kan gezamenlijke opslag van stroom de plaatsing van zonnepanelen op daken toch mogelijk maken, in wijken waar het netwerk tegen de grenzen aanloopt? Is een buurtbatterij nu al voordelig genoeg voor huurders, of pas als salderen wordt afgebouwd? In het Uptempo!
Kansen voor innovatie
Bent u benieuwd naar de nieuwe subsidieregeling voor de bouw van elektrolysers en de productie van groene waterstof? Wilt u hierover meepraten? Meld u dan aan voor een van de consultatiebijeenkomsten op 11 en 14 januari 2022.
In de transitie naar een schone energievoorziening speelt grootschalige opwek van zonnestroom op dak een belangrijke rol. Tegelijkertijd zijn er barrières die ervoor zorgen dat projecten niet altijd van de grond af komen.